Kövess minket a facebook-on itt:

Lázár Csaba
elnök
Nagyon sok szeretettel köszöntöm Önt!


Lázár Csaba vagyok, a SIÓFOKI KITEOSOK - Polgári Jogi Társaság elnöke.


Siófoki lakosként, aktív vitorlázóként és a Kite Sport-ot aktívan űző sportolóként büszkén mondhatom, hogy Siófok mára a pihenés és a vitorlázás vonzereje mellett az ország egyik legnépszerűbb Kite Sportolói célpontjává vált.


Talán kevesen tudják, hogy városunkban 2002-ben bontott szárnyat a  Balatonon, és talán az egész országban e gyönyörű és mára olimpiai sportággá váló sport. S ha a máról beszélünk, városunk a kiteosok körében három népszerű partszakaszával a Balaton legnépszerűbb célpontjává vált, melyet a szeles napokon több száz sportoló látogat rendszeresen.


Célom, hogy siófoki lakosokként segítsük a Siófokra érkező kiteosok biztonságos sportolási lehetőségét; olimpiai sportágunkat segítsük részévé tenni Siófok város sportéletének; valamint e látványos és különleges sporttal segítsük a Siófoki turizmus fejlődését és négy évszakossá tételét. Ezen kívül feladatunknak tekitjük a szeles napokon több száz sportoló, a helyi lakosság, a nyaralók és a város vezetői közötti kommunikáció segítését.


    Tisztelettel:

                                    Lázár Csaba

                                         elnök

A Siófoki Kite Sport önmagában egyesíti a Balaton szeretetét, a különleges sport élményt, a látványt, és a felejthetetlen élményt.

A Kitesport a legnépszerűbb vízi sportág a vitorlázás mellett Siófokon. Városunkba a szeles napokon  a szezonokban a helyi kiteosokhoz több száz sportoló csatlakozik, akik az ország szinte minden pontjáról érkeznek, Szegedtől Budapesten, Sopronon át Debrecenig.

Siófok a Kitesport bölcsője és paradicsoma.

Hermann Henrik
alelnök
Több, mint fél évszázada próbálom követni az élet diktálta fejlődés szintjeit és járom az utat, melyen a kitűzött céljaimat elérve, mindig újabb feladat, újabb kihívás kerül fókuszba.


A kite, vagy kitesurf közel 10 éve csalogatott először magához és azóta is ennek az egyre fejlődő sportnak a bűvöletében töltöm a perceket, órákat, napokat a siófoki balatoni partokon, amikor tehetem. Sport, vagy egy kellemes időtöltés? Ettől sokkal több az, amikor a háborgó hullámok között süvöltő szélben, vagy a naptól csillanó sima vizen lágyan és messze az emberek keltette nyüzsgés


A napi pörgés számomra sem ismeretlen, hiszen egy országos szervezet (Magyar Motorsport Szövetség) élén is sok feladat, kitüzött cél elérése színesíti a mindennapokat a család és a munka mellett. A motorozás egy gyerekkori szerelem, ami a mai napokra már egy elválaszthatatlan házastárssá nőtte ki magát az életemben és mellé érkezett a természettel való együttélés egyik legszebb és legizgalmasabb mozgásformája, a kitesurf.


Köszönöm Lázár Csabának és az összes kiteosnak, hogy részese lehetek ennek az aktivitásnak és a széllel együtt érző világnak, ahol és amikor soha nem vagy egyedül és mégis a széllel cimborálva a magad világában is lehetsz.


Ahogy a motorosoknak széles utat, úgy a kitesoknak jó szelet!     

        Tisztelettel:                                 

                                     Herrmann Henrik

                                             alelnök

Markó János
alelnök
Nagyon sok szeretettel köszöntöm!


Markó János vagyok, siófoki lakos, férj és apa, cégvezető, amatőr sportoló, a Kite Sport szerelmese, hosszú évek óta Siófok város önzetlen segítője, támogatója és a

SIÓFOKI KITEOSOK - Polgári Jogi Társaság alelnöke.


A szerelem 3 éve kezdődött, amikor megláttam a színes ernyőket az égen, és a vízen "csúszó" sportolókat.


Azonnal lenyűgözött és elkezdtem azon dolgozni, hogy ennek a dinamikusan és gyorsan bővülő közösségnek, ennek az extrém sportnak a része legyek.


A Célom, a társaság céljainak az elérése, hogy siófokiként és a kite közösség tagjaként segítsük a Siófokra érkező kiteosok biztonságos sportolási lehetőségét.


Ezzel a különleges sporttal segítsük a Siófoki turizmus fejlődését és négy évszakossá tételét. Ezen kívül feladatunknak tekintjük a szeles napokon több száz sportoló, a helyi lakosság, a nyaralók és a város vezetői közötti kommunikáció segítését.


    Tisztelettel:


                                         Markó János

                                             alelnök

Horányi-Névy András
sportszakmai vezető
Nagyon sok szeretettel köszöntöm!


A széllel való nagy kalandom már gyerekkoromban elkezdődött - édesanyám szörfdeszkáján a lábtartóba kapaszkodva, potyautasként, 4-5 évesen, örömtől visítva. 8 évesen “letaszítottam” a szörfről, és lelkesen tanulni kezdtem a sportot. Teljesen elvarázsolt a vízen száguldozó profik látványa, én is minél előbb szerettem volna siklani, fordulni, ugrani. Kicsivel később oktatóként itthon és külföldön is sokakat megtanítottam a sport alapjaira és különböző manőverekre, miközben freestyle és wave szörfversenyeken sikerült több magyar bajnoki címet is megszereznem.


Freestyle Magyar Bajnoki címek: 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2005, 2004   
Wave Magyar Bajnoki cím: 2010
Összetett Magyar Bajnoki cím: 2011


A kitesurf az elején nem vonzott egyáltalán, sőt! Teafilternek titulálva kicsit “lesajnáltam” a testvérsportot, szentül hittem, hogy a windsurfözés az egyetlen igaz út. 2016-ban derült ki, hogy nagyot tévedtem - egy külföldi, gyengeszeles túra alkalmával, mikor a szörfjeinkkel nem tudtunk siklani, a kiteosok pedig halálra élvezkedték ezalatt magukat, eldöntöttem: adok egy esélyt ennek a sportnak. Azóta az igazán erős, viharos szelekben maradt a szörfözés (a kedvenc körülményeim ehhez a sporthoz), gyenge szélben pedig a kite!  


Nagyon tetszik, hogy a kiteernyő elképesztő sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, és közel 30 év windsurfözés után nem győzöm felfedezni az új lehetőségeket. Havon, jégen, füvön, vizen és víz fölött repülve, hydrofoillal is lelkesen gyakorlom az új dolgokat.


Sportszakmai vezetőként célom a sportolási lehetőségek hosszú távú biztosítása, az aktív kite- és windsurf élet fenntartása, fejlesztése.    Tisztelettel:


                                         Horányi-Névy András

                                         sportszakmai vezető

Siófok a Kitesport bölcsője és paradicsoma.