Kövess minket a facebook-on itt:

Első a biztonság. Figyelünk másokra, és segítünk egymásnak, hogy a kite sport sokáig és mindannyiunké maradhasson. A szabályainkat magunk alkottuk mindannyiunk testi épsége és biztonsága érdekében.


Az ezen az oldalon olvasható szabályokat tagjainkkal közösen alkottuk meg, melyeket önmagunkra vonatkozóan kötelezőnek tekintünk.


Kérjük, ha látogatóként érkezel Kiteozni a Siófoki Spotokra, segíts nekünk, a többi sportolónak, a parton pihenőknek, sétálóknak, napozóknak, horgászóknak, a vízben fürdőzőknek, hogy szabadidejük eltöltése zavartalan legyen.


Szabályaink célja, hogy a közösen használt területek használata közben mindenki biztonságát és zavartalan pihenését segítsünk megőrizni.

- Zöld Zóna- Kite Tároló Zóna: Ide tedd az ernyődet feltekert zsinórral.


- Piros Zóna - Indulás/Érkezés Zóna: Startoló és landoló zóna. Amint felvetted az ernyődet, menj be a vízbe. Amint leadtad az ernyődet, vidd át a tároló zónába.


- Strand Zóna - A Strand Zónában a parti fa és a piros-fehér bólya által határolt terület - a víz felé nézve jobb oldalra. A Strand Zónában kiteozni tilos. A zóna a fürdőzőké.


- Kék Zóna - Board Tároló Zóna: Ide tedd deszkádat a többiek mellé, sorban a partra merőlegesen.


- Lila Zóna - Sárkány Kaland Látogatói Zóna: Ezt a területet mindig hagyd szabadon, ez a látogatók számára fenntartott terület, ahol a Kite Sporttal tudnak ismerkedni.


- Sárga Zóna - Látogatói Zóna: Ha vendégként szeretnéd nézni vagy fotózni a sportolókat, akkor ezt a területet használd. Itt le tudod tenni a kerékpárodat is, anélkül, hogy balesetet okoznál vele.


- Narancs Zóna - Napozó Zóna: Ha szeretnél napozni, strandolni, ezt a területet használd, így nem akadályozod a sportolókat, és te magad is biztonságban vagy.


“A Kiteozás extreme sport, és mint ilyen, nagy hangsúlyt kell fektetnünk a biztonságra.”

A Siófoki Kite Spot Általános Szabályai

A FELELŐSSÉG A TIÉD

- Ha te, vagy a felszerelésed a te hibádból kárt vagy sérülést okoz valakinek, azért te vagy a felelős.


ADJ ELSŐBBSÉGET A BEMENŐKNEK

- Be és kijövetelnél a vízbe bemenő kite-osnak van elsőbbsége.


HASZNÁLATON KÍVÜL TEKERD FEL A ZSINÓROKAT

- Használaton kívül a kite-zsinórokat tekerd fel a bar-ra, ne hagyd kifektetve a fűben. Balesetet okozhat.


NE HAGYD A FELVEVŐ ÉS LERAKÓ ZÓNÁBAN A FELSZERELÉSEDET

- A kite-ot, szörföt lerakás után ne hagyd középen, használaton kívül vidd a kijelölt tároló területre. Segítsd a többieket azzal, hogy szabadon hagyod a Felvevő/Lerakó zónát.


NE SZEMETELJ

- Segíts tisztán tartani a spot-ot. Ne hagyj magad után szemetet, és erre figyelmeztess másokat is.


ALKOHOL ÉS DROGOK HATÁSA ALATT SOHA NE SPORTOLJ

- Alkohol és drogok hatása alatt ne kite-ozz vagy szörfözz, ne veszélyeztess másokat.


KERÜLD EL A HORGÁSZOKAT

- Ha csak nincs vészhelyzet, ne kiteozz vagy szörfözz a horgászok közelében, a zsinórok csontig vághatják a lábad és az idegeket, ami maradandó egészségkárosodást okozhat.


KERÜLD EL A FÜRDŐZŐKET

- Mivel a fürdőzők nem tudják milyen veszélyes kite-osok és szörfösök közelélben strandolni-fürdeni, ezért nekünk kell rájuk vigyáznunk.


LEGYÉL UDVARIAS ÉS TARTSD FENN A JÓ VISZONYT AZ EMBEREKKEL

- A part és a Balaton mindenkié. Fontos, hogy azok, akik rajtunk kívül használják azt, jó véleménnyel legyenek rólunk.


NE KITEOZZ PARTKÖZELBEN

- Fontos, hogy amint bementél a vízbe, távolodj el a parttól. A kijárat közelében a partra lecsapódó kite-ok és a zsinórok veszélybe sodorhatják a parton levők biztonságát, és fokozottan balesetveszélyes.


NE KITEOZZ A BÓLYÁVAL KIJELÖLT STRAND TERÜLETÉN

- A bólyával elkerített kijelölt vízfelület tiltott terület a vízisport számára a fürdőzők biztonsága érdekében. Ennek be nem tartása komoly birsággal járhat a hatóság részéről. Ne szegd meg ezt a szabályt, és ne veszélyeztesd a fürdőzőket.

Loading...